15-01-2017

Duo Expo kracht in Kleur

Opening zondag 15 januari van 15 tot 18 uur, door Ella Arps, promotor van beide kunstenaars

Dynamiek, kleur en intensiteit spatten af van de schilderijen van Adrie van der Ven en Liesbeth Schouten. 

Waar Van der Ven in uitgesproken kleuren innerlijke gevoelswerelden verkent, 

jongleert Schouten met een expressieve figuratieve stijl.

Beiden schilderen krachtige verhalen, de een abstract en organisch de ander met karakteristieke portretten.  
 

​                                   

​                                   
Liesbeth Schouten exposeerde reeds op vele plekken zoals het Cobra Museum, Villa Randwijck en Achter de Ramen, maar nooit eerder in de MLB Galerie. Na 23 jaar journalistiek werk, wijdt Liesbeth Schouten zich nu met passie aan de schilderkunst. Ze heeft lange tijd schilderlessen gevolgd bij visueel kunstenaar Rob Visje en studeerde later aan de kunstacademie in Oruro, Brazilië. Net als Adrie van der Ven laat ze zich door diverse kunstenaars inspireren in korte workshops. Voor haar ‘figuratieve eregalerij’ vond ze inspiratie in favoriete muzikanten en andere markante figuren die zij op haar reizen heeft ontmoet. 
Als je Adrie van der Ven vraagt welke kunstenaars hem inspireren komt er een stroom van namen, van Van Rijn en Velasques tot Pisarro en Mondriaan, te veel om op te noemen. Een goed schilderij is voor hem een meerwaarde in het leven. “Ik ben therapeut en aurareader en werk daardoor met psychologische thema’s. Emoties en gedrag zijn goed in kleur uit te beelden. Kleuren gaan met elkaar botsen of juist elkaar naderen tot een harmonie.” Adrie van der Ven is bij veel verschillende kunstenaars in de leer geweest, waar hij steeds andere technieken en manieren van werken oppikte die hij kon gebruiken in zijn “gestaag doorstromende ontwikkeling” als kunstenaar. Hij exposeerde eerder bij Galerie Arps&Co
 
04-11-2015

workshops voorkunstenaars 19 en 26 november 2015

Inleiding

Voel je dat het tijd is om de mogelijkheden voor tentoonstellingen, expositie van je werk eens beter te onderzoeken? Stilstaan bij wat je gedaan hebt... is altijd goed... daar valt misschien voor de komende maanden weer een nieuw initiatief uit te halen. Veel kunstenaars hebben al vaste afspraken, vaste relaties, ook een bepaalde kring van fans.  

Maar wat ik bedoel is iets anders. 

Ik wil proberen om met een groep kunstenaars,aangevuld met mogelijke crossover disciplines tot een dialoog en inspiratie te komen om nieuwe wegen zichtbaar te maken.

 

Op welke wijze gaan we aan de slag?

Allereerst zal ik ook mijn ervaringsfeiten volledig onthullen. De crossover (multimedia noemden we dat) is mijn expertise, tja al sinds 1980 en toen was het behoorlijk avant garde.

 

Wat hebben we nodig?

Door feiten uit te wisselen en mogelijkheden op een rijtje te zetten, door een middag systematisch met het onderwerp exposeren om te gaan en te proberen voor iedere deelnemer tenminste 1 nieuwe expositieplek te vinden.

Dit kan zijn in Nederland, maar ook in het buitenland.

 

Wat is de essentie?

Het gaat erom dat we uitkomen bij een plek die helemaal past en dat ook op het juiste moment kan worden ingezet. 

Zodat je geen rare sprongen maakt die alleen maar leiden tot eenmalige investeringen.

 

Mijn motivatie?

Kunst moet het daglicht zien. Er is veel veranderd in de kunstensector. met het wegvallen van subsidies en het opkomen van een trend dat management meer wil gaan verdienen aan kunstenaars en niet aan de verkoop van kunst. Daardoor is het wezenlijk dat kunstenaars met gemak hun eigen horizon zelfstandig kunnen verbreden.

 

 

Op deze vragen krijg je antwoord... inclusief reader om mee naar huis te nemen.
Iedereen komt aan het woord en kan ook eigen werk laten zien.

 

Maximaal aantal deelnemers: 25

 

En dat allemaal in drie uurtjes.Aanvang 13.30 einde 16.30.
Waar?? De eerste twee keer zijn op de Hoofdweg 30 in Amsterdam. Zie HIER

 

Ik zit op je te wachten, tot dan.

Ella
 over de initiatiefnemer

30-03-2015

4 x gouden plak voor Allegra betti van der Noot

Lichaamskunst: Onze Allegra Betti van der Noot heeft vorige week op de wereld kampioenschappen Tai Chi in Hongkong aan vier onderdelen meegedaan en vier maal goud gewonnen. Toen ze uit Milaan vertrok zei ze nog dat ze niet voldoende had getraind. Wij vragen ons af wat er zou zijn gebeurd als ze dit wel had gedaan.

allegragoud

 

18-03-2015

20 maart 11 uur

Wie reist er mee met OverdeKunst?? Rondleiding en deskundige toelichting in het prachtige gebouw van Rem Koolhaas. Ik reis in ieder geval met het Sun Project naar ‘De Rotterdam’ ter ere van het International Year of Light
http://www.derotterdam.nl

06-11-2014

gratis kunstboeken

Bezoekers aan de website van overdeKunst kunnen inschrijven voor een gratis collectie kunstboeken.

Leuke gift van OverdeKunst in samenwerking met galerie Arps&Co.

klik hier

stapel kunstboeken