Tabitha Sluis

schilderkunst mixed media en wandschilderingen

Appeltje, appeltje aan de wand.

€ 0,00


Tabitha Sluis (‘s- Gravenhage) is recent afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (2009), waar ze de basisopleiding en de voltijdopleiding Visual Art and Design in Education heeft afgerond. Vanaf 2008 is ze in Doorn werkzaam in het Voortgezet Onderwijs als docent beeldende vorming en is daarnaast beeldend kunstenaar. Tabitha Sluis tekent en schildert, waarbij haar werken wisselend worden gemixed met diverse media en grafiektechnieken.  
Onderzoek en techniek
In haar beginjaren deed Tabitha onderzoek naar het werken met verschillende materialen op verschillende dragers, zoals papier, metaal en houtpanelen. Daarnaast maakte zij combinaties met ongebruikelijke materialen. Tevens verrichtte ze veel beeldend onderzoek, om zich de verschillende grafiektechnieken eigen te maken.
Thematiek
Persoonlijke ervaringen zijn Tabitha´s drive. In haar huidige werken spelen deze persoonlijke ervaringen in vorm van jeugdherinneringen een belangrijke rol. Kindermeisjes en/of zelfportretten staan tegenover een “lege” achtergrond. Meisjes op weg naar zelfstandigheid. De meisjes gaan afwisselend wel of niet op in hun omgeving. Dat uit zich in lijnen die strak en stevig op het papier staan of juist slechts half zichtbaar zijn en vervagen. Tabitha wil hiermee de toeschouwer de mogelijkheid geven zelf de beelden, de meisjes en de context te interpreteren.  
Wisselwerking
Tabitha geeft de wisselwerking tussen herinneringen letterlijk weer of manipuleert die, zodat deze transformeren in een nieuwe gedachte. Haar kinderportretten stemmen tot nadenken. Meestal worden ze blij vereeuwigd en roepen ze de associatie van zorgeloosheid op. Tabitha plaatst echter haar vraagtekens bij de werkelijke zorgeloosheid van de kindertijd. Gezichtsuitdrukkingen en lichaamshoudingen wringen met de fraaie kleurcontrasten, het materiaalgebruik en de tekenwijze. In één beeld worden verschillende materialen en technieken gebruikt. Werkend vanuit het gegeven dat elke herinnering zijn eigen beladenheid en uitgangspunt heeft kiest ze voor verschillende materialen die op hun beurt hun eigen zeggenskracht hebben. Tabitha´s werken zijn verrassend in afmetingen, standpunten en materiaalgebruik.

 

je kunt ook zoals men in de oudheid deed, een muurschildering bestellen bij Tabitha.Klik om verder te lezen op haar site