Peter van Poppel

Zwemsterkracht 24 x 20 cm

€ 1965,00

Alle aanschaf van het werk van peter van Poppel geschiedt in overleg met zijn galeriehouder De Kunstsalon in Utrecht.

Peter van Poppel (1945) is een van de belangrijkste nieuwe realisten van Nederland. Zijn schilderijen worden veelal bevolkt door lieflijke, soms sprookjesachtige figuren. Stuk voor stuk hebben ze iets magisch en kinderlijks. Hoewel zijn werk zeer hedendaags aandoet, herkent de kunstliefhebber de invloed van oude meesters zoals Rembrandt en Carel Farbritius meteen. 

De werken van Van Poppel, meestal bescheiden van formaat, blijven intrigeren. De taferelen lijken soms alledaags, maar stijgen stuk voor stuk boven de werkelijkheid uit. De schilder schept een droomachtige fantasiewereld vol verhulde betekenissen, iconografische referenties en verwijzingen naar andere werken. De betoverende kunstwerken zijn altijd voor meerdere interpretaties vatbaar. Hoewel de personen die in zijn werk figureren op het eerste gezicht naïef en onschuldig aandoen, lijken ze vaak verlangens en geheimen te koesteren.

Ook wat schilderstijl betreft is Van Poppel uniek. Hij werkt net zo fijntjes als oude meesters zoals Vermeer, met veel aandacht en liefde voor detail. Wie eenmaal bekend is met zijn oeuvre, vergeet het niet snel. Hij weet in zijn werk zijn eigen, subtiele gevoel voor humor te leggen. Het zijn schilderijen om verliefd op te worden.