Miranda Karskens

NL beeldhouwen en schilderen

We gingen helemaal los (2014)80x80 cm

€ 1100,00

Miranda heeft haar opleiding gevolgd aan de lerarenopleiding in Utrecht in de vakken handvaardigheid en tekenen. Vanaf 1997 is ze gestart met beeldhouwen en heeft zij cursussen gevolgd bij de beeldhouwers Adriaan Seelen, Gerard van Rooij en de steenhouwer Gerrit Peele.

Miranda heeft aquarelcursussen gegeven bij het cursusproject in IJsselstein, Benschop en Harmelen.

Sinds 2006 is ze weer gaan schilderen in het atelier van de IJsselsteinse kunstschilder Hans Leijerzapf en thuis in haar atelier.

Miranda exposeert regelmatig in beeldentuinen, galeries en tijdens atelierroutes.

De sculpturen die Miranda maakt zijn vaak non-figuratief en soms is het uitgangspunt het materiaal en de vorm van de steen. Ze werkt meestal niet met een vooropgezet idee, de grillige vorm van de steen inspireert haar tot een bepaalde vorm. Het beeld hoeft niet verklaard te worden maar moet het vertrekpunt zijn van de verbeelding van diegene die toekijkt. De laatste tijd is zij zich gaan toeleggen op het maken van geabstraheerde torso’s.

Ze werkt veel in de harde steensoorten hardsteen en marmer en ziet het als een uitdaging om ondanks de hardheid van het materiaal een zachte vorm te laten ontstaan. Haar voorkeur gaat uit naar ronde, glooiende vormen gecombineerd met strakke, scherpe lijnen. De beelden nodigen uit om aangeraakt te worden.

 

Met de schilderijen in olieverf probeert Miranda bij de toeschouwer emoties, reacties of vragen op te roepen door de mens in een bepaalde omgeving of situatie te plaatsen. De afbeeldingen zijn soms humoristisch en laten je nadenken over wat de achterliggende gedachte van het schilderij is.

Door een losse manier van schilderen en een bijna abstracte achtergrond ontstaat vaak een mysterieuze sfeer in haar schilderijen.

Miranda schildert ook portretten in opdracht.

exposities: klik hier EXPOSITIES Miranda Karskens