Michel Willemsen

artist

GROENSTROOK_COME_WITH_ME_Michel_Willemsen_400x120

€ 0,00

Er was eens, lang geleden, een kunstenaar die gevangen zat in een krijtstreeppak. Onder erbarmelijke omstandigheden (hij had een goed salaris en een dikke leaseauto) moest hij zien te overleven in het bedrijfsleven. Ruim 2,5 jaar lang huilde hij zichzelf elke avond in slaap in zijn badkuip, met de angst dat hij voorgoed in de IT-wereld moest blijven.

 

Maar op een dag, een goede dag, hakte hij bruut de knoop door en besloot hij te vluchten uit deze wereld van programmeertaal en vieze koffie. Als een wildeman begon hij om zich heen te slaan met verf en kwasten, en dat doet hij nog steeds. Een vastomlijnd plan heeft hij niet: hij laat zich inspireren door het moment en gaat vervolgens ongebreideld aan de slag.

 

Dit is het verhaal van Michel Willemsen, een kunstenaar die lak of graffiti heeft aan de beperking van een bepaald medium. Beeld is het allerbelangrijkste in zijn werk. Of dat nu op papier, canvas, foto, video, film of een kasteelmuur is. Zolang hij zich expressief kan uiten laat hij de wereld zijn wereld zien, waarbij hij zich soms ook laat inspireren door dingen die hij toevallig tegenkomt op straat, zoals twee dakloze typemachines of twee lekkere wijven.