Marieke Brouwers

NL

Heerlijk Helder Holland,180x80 cm

€ 0,00

De jeugd heeft de toekomst en hoe zij nu tegen het leven aankijken zal veel voor de toekomst bepalen. Wil je meedoen aan de opbouw van iets, blijf je aan de zijlijn staan of ben je de criticus. Juist nu is het zo belangrijk om ideeën uit te voeren, ook al wordt het niet wat je er van had verwacht. Is het nu zo belangrijk om je hart te volgen, ook al word je gekwetst. Is het nu zo dapper als je voor je overtuigingen opkomt, ook al krijg je kritiek. Tijdens de ontdekkingstocht naar jezelf, je omgeving en je positie die je in deze omgeving wilt innemen moet je durven. Kleur je leven zoals jij dat wilt, laat het van het doek af spatten, doe het met een knipoog en gebruik je intuïtie om te komen waar je straks wilt zijn. Zelfkennis leidt tot zelfbehoud en liefde voor jezelf. Dit is kunst voor mij.

Kleur in al zijn facetten, krachtige uitspraken, liefde voor elkaar, de natuur die zoveel humor en schoonheid laat zien, pijn die vertaald kan worden naar kleur, onzekerheid die vertaald kan worden naar passie.

Mijn werk is toegankelijk, modern, 3D, vrolijk, met een twist en oorspronkelijk.

Biografie

Marieke Brouwers (39)  heeft al tijdens haar opleiding journalistiek in Zwolle de kwast ter hand genomen, maar na het afstuderen is het schilderen voor haar naar de achtergrond verdwenen in verband met een drukke baan in commerciële dienstverlening. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na 10 jaar beslist Marieke beroepsmatig verder te gaan als kunstschilder. Intussen heeft ze een flinke collectie opgebouwd die gekenmerkt wordt door haar originele stijl  waarin kleur, dikke lijnen en expressie  belangrijke componenten zijn. Mede door het inzetten van sociale media  als Facebook, Twitter en Linkedin  en exposities in heel Nederland trakteert Marieke Brouwers ook haar virtuele omgeving dagelijks op  haar vernieuwende kunstwerken. 

Werkwijze

Minstens 5 lagen acrylverf op doek  voordat het wordt afgelakt.  Marieke: “Meestal begin ik met in elkaar overlopende achtergronden. Soms kies ik bewust de kleuren van te voren omdat ik een idee heb wat ik wil uitvoeren. Maar over het algemeen laat ik me leiden door de ingevingen die ik tijdens het schilderen krijg. Muziek aan, geen andere afleiding en ineens is het vele uren  later. Vaak spelen humor en beweging een rol in haar werk.  De afbeelding die ik op het doek zet is de ene keer abstract en de andere keer figuratief. Als de eerste laag droog is ga ik verder met het leggen van accenten. Dat doe ik met paletmessen, omdat je dan prachtig kleuren  in elkaar kan laten overlopen en combineren.  Voordat die dikke laag verf droog is ben je wel een paar dagen verder. De volgende stap is eigenlijk wat mijn werk kenmerkt; een doek is voor mij niet klaar zonder het aanbrengen van dikke lijnen. Los uit de pols waardoor het een speels én natuurlijk effect krijgt. Mocht ik daarna nóg vinden dat er niet genoeg op zit, dan breng ik nog enkele details aan. Kortom: er gaat behoorlijk  wat tijd overheen voordat een doek écht klaar is."

Over maten en samenstelling kan uiteraard overlegd worden.

Meer informatie:zie SITE