George Schade

2 en 3 dimensionaal beeldend kunstenaar

time 5, 66x66x2 cm, reliefs, paneel golfkarton. time works is opgebouwd rond de gtallen 24 en 60, een visualisering van de niet lineaire tijddsverloop

€ 0,00

George Schade is een wereldwijd gewaardeerde kunstenaar, die diverse kunstprijzen kreeg toegekend. Hij woont in Goes en wil zich het liefst totaal toewijden aan zijn creatieve gedachtengang en de uitingen ervan. Zijn werk is op het eerste gezicht misschien niet makkelijk om te begrijpen. Als je er tijd en aandacht aan geeft, dan wordt het wel inzichtelijk. Hij kan jullie daar prsoonlijk ook iets over komen vertellen. Mar noteer de datum ruim van te voren.
De werken die hier in beeld zijn gebracht zijn aan alle vier de zijde te hangen.Dat is wel speciaal en vereist mischien een studio bezoek, om het werkelijk te begrijpen. Hierbij nog een paar beelden die hij heeft meegestuurd over de serie Colourfields.  De bijbehorende detailfoto’s laten zien hoe het beeld veranderd als je er van links of recht naar kijkt.
detailrechtscolourfield2vry   detailrechtscolourfield2gyr  detaillinkscolourfield2vry  detaillinkscolourfield2gyr

 

Fascinerend! Colourfields zij-aangezichten. vergelijk met de hoofdfoto's van dit werk. Dus als je langs het platte vlak loopt, en je blijft er naar kijkken, dan verandert het beeld en blijkt het platte vlak dus een dimensie te krijgen.


Timeworks is opgebouwd rond de getallen 24 en 60.
Deze serie is een visualisering van de niet lineaire tijdsverloop.

De werken 7 tot en met 10 zijn een visualisering van denk / gedachten processen.
Hiervoor is uitgegaan van gedocumenteerd grootmeester partijen.
Gekozen is voor de loper als vormgever.


biografie George Schade