Fotopet

Pet van de Luijtgaarden

He-man (9)eenvoudige foto print in plastic kitch lijstje

€ 18,00

Uitgelicht: Pet van de Luijtgaarden

6 december 2010, Uitgelicht

collections-fotopet-boven

Pet van de Luijtgaarden (geboren met de fonetische geschreven naam Pet-rik) begon zijn carrière als docent op de universiteit en als business consultant bij een groot IT bedrijf.  De omslag kwam bij de Rabobank na het zien van een aantal foto’s die aan de wand hingen. Daarna volgde de kunstacademie in Den Haag en een stage bij de Nieuwe Revu. Momenteel is Pet bezig met het  fotograferen van een kloosterboek, een boek over verzamelingen plus expositie en een animatieserie voor Intermediair.

Xpert CMKB stelde Pet een aantal vragen over ondernemerschap:

Hoe bevalt het om voor jezelf te werken?
Goed, vrijheid om je eigen tijd in te plannen en geregeld lekker heel de nacht door te werken. Vrijheid om je eigen werk te bedenken, wat wil je nog meer? Want wat is het alternatief? Een saaie kantoorbaan? Tegenover mijn huis staat een megalomaan gebouw van een heel groot bedrijf. Het telt straks meer dan 20 verdiepingen die allemaal hetzelfde zijn ingericht: dezelfde stoelen, tafels, tl-lichten, witte muren, koffieautomaten, enz.

Waar haal je je inspiratie vandaan om werk te maken?
Ik ga naar veel bijeenkomsten en congressen en ben extreem breed geïnteresseerd van juridische zaken tot verzamelbeurzen.

Tegen welke ondernemersproblemen ben je weleens aangelopen?
Gebrek aan geld! Het binnenhalen van geld blijft altijd het moeilijkste wat er is. Een koffer met goede ideeën is geen garantie voor succes. Je moet continue denken wat de ander eraan heeft en dat vind ik soms lastig. Ik wil dingen maken die ik zelf mooi vind, dingen uitproberen en daarvan kunnen leven maar dat lukt niet altijd. Concessies doen hoort bij het ondernemen. Zo wilde ik laatst de langste foto ter wereld maken voor een opdrachtgever maar uiteindelijk werd de foto ‘slechts’ 20 meter.

Waarin kan Xpert CMKB je ondersteunen?
Door nieuwe mogelijkheden van sponsoring en samenwerkingsverbanden te laten zien waardoor je gemakkelijker aan geld komt. En door een platform te bieden om gemakkelijker in contact te komen met potentiële opdrachtgevers en andere kunstenaars.

Wat zijn je toekomstplannen?
Grotere projecten verzinnen en uitvoeren. Ik ben nu bezig met een plan om 100 verzamelingen op te kopen en te fotograferen voor een fotoboek en een expositie. Tegelijkertijd wil ik hiervoor samenwerken met, het liefst, 100 kunstenaars. Een fotoboek dat verbindingen laat zien tussen de verschillende kunstdisciplines. Ik wil laten zien dat beeldende kunstenaars net zo goed kunnen samenwerken als muzikanten, zoals Colin Benders dat in de muziekwereld heeft gedaan.

Wat kun je beginnende kunstenaars/ondernemers adviseren?
Je moet echt zeker zijn van je zaak want je hebt veel conculega’s in dit vak.
Maar ja als je het dan doet; vooral doorgaan!

collections-fotopet-2

collections-fotopet-4

collections-fotopet-3

Meer informatie//
Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan naar
www.fotopet.nl