Ayka Pierik

NL

Wonderful 110x110 cm

€ 1695,00

"Geniet van je leven, ontdek, laat los, omarm en koester dat wat voor jou belangrijk is. Live life to the MAX en enjoy it to the fullest. Ik schilder vanuit gevoel, heb mijn dromen nagejaagd en waargemaakt. Soms moet je niet twijfelen over dat wat goed voelt, maar gewoon doen en ervoor gaan. Be creative, be you, color your life!" Ayka

 

Ayka Pierik is geboren in 1979, te Arnhem. Sinds 2003 woont ze in Enschede. Na een veelbewogen loopbaan in de verzekeringen en financiële dienstverlening, gaat in 2012 het roer compleet om.

Met een voorliefde voor schilderen vanaf jongs af aan, worden vanaf haar 15de diverse muren omgetoverd tot bossen vol elfjes, vlindertje, prinsen en prinsessen. Toen nog als hobby, maar in het achterhoofd blijft deze passie haar achtervolgen.

Wanneer zij in 2012 het besluit neemt de kwast definitief ter hand te nemen, wordt deze niet meer losgelaten,  slechts afgewisseld door plamuurmessen en knijpflesjes. Veelal gebruikte technieken, waarmee ze haar werken verfraait en het verschil wil maken tussen vlakke en 3 dimensionale kunstwerken. Haar kunst moet “gevoeld” kunnen worden, vrolijk maken en bijna van de muur afspringen!  Ze is een perfectionist, haar werken moeten kloppen en dus worden ze tot in detail afgewerkt. Alle werken hebben een glossy uitstraling, omdat ze worden behandeld met dikke lagen vernis die gegoten worden, totdat ze zo dik zijn, dat er bijna een filmlaag ontstaat over het werk. De kleuren komen hierdoor mooier uit en er ontstaat een waanzinnige glans.

Sinds april 2014 heeft ze haar eigen galerie Ayka Pierik Art geopend aan de Schiltstraat 2a in Ootmarsum. Een pand uit 1625 waarin haar moderne schilderijen en de authentieke details samenkomen tot een geheel dat u zal verassen en laat genieten van kleurrijke hedendaagse kunst. Wees welkom!

 

Ayka heeft inmiddels al vele succesvolle exposities in het buitenland gehad, in o.a. het Hilton Stockholm en Düsseldorf.